Over de Koffie Recycle Service

In Nederlandse kantoren, scholen en andere instellingen wordt heel wat koffie gedronken. Wij Nederlanders zijn één van de grootste koffiedrinkers van de wereld. Het koffiedik dat hierbij ontstaat verdwijnt nu veelal in de grijze afvalcontainers, want thuis gooit u het koffiedik misschien bij het GFT of in de tuin, maar de meeste bedrijven hebben geen aparte inzameling voor groenafval. Koffiedik laten eindigen in de vuilverbranding is zonde, want koffiedik is een hele mooie grondstof! Daarom hebben Coffee Based, MAAS en PreZero de handen ineen geslagen en voor de zakelijke markt, de Koffie Recycle Service ontwikkeld.

Voor wie is de koffie recycle service?

De Koffie Recycle Service is bedoeld voor de wat grotere bedrijven en organisaties die bonenkoffie of filterkoffie drinken. Is het onderstaande bij u het geval, dan kunt u gebruik maken van deze service:

JA, in onze organisatie wordt filterkoffie of bonenkoffie gedronken.
JA, in onze organisatie worden minimaal 1200 kopjes koffie per week gedronken of er wordt minimaal 10 kilo koffiebonen per week gebruikt.

Gaat u gebruik maken van de Koffie Recycle Service, dan gaan we het koffiedik apart bij u inzamelen en ophalen, zodat het op een goede manier verwerkt kan worden. Het maakt niet uit wie uw koffieleverancier is of wie de afvalophaler is van uw andere afvalstromen, de Koffie Recycle Service is een aanvulling op uw huidige processen.

Hoe werkt de Koffie Recycle Service precies?

Bij uw organisatie wordt een speciale koffiedik-inzamelbak (120 liter) geplaatst. Het koffiedik uit de koffiemachines wordt door de operator of uw eigen (facilitair) medewerkers in deze inzamelbak verzameld.

 

Zodra de inzamelbak vol is wordt deze opgehaald. De koffiedik-inzamelbakken worden volgens een afgesproken schema opgehaald (en omgewisseld voor schone bakken) door onze logistieke partner PreZero en naar de verwerkers gebracht.

Op basis van gedronken hoeveelheid koffie betaalt u een KRS-fee en ontvangt u winkeltegoed retour. Dit tegoed kan worden besteed in de KRS-webshop. Hier kunt u inloggen op uw account, waar maandelijks het winkeltegoed wordt bijgeschreven. Met het winkeltegoed kunt u diverse koffieproducten of diensten bestellen. Bekijk hier een deel van het assortiment.

Het opgehaalde koffiedik gaat naar verschillende koffiedik-verwerkende partijen die van dit koffiedik weer hoogwaardige, nieuwe producten maken. Als er meer koffiedik is opgehaald dan zij kunnen verwerken, wordt de rest gebruikt voor het kweken van paddenstoelen, energie-opwekking door vergisting of de productie van pellets voor in pelletkachels.

Wat kost de Koffie Recycle Service?

De kosten voor de Koffie Recycle Service én de hoogte van het winkeltegoed dat u terug ontvangt, zijn afhankelijk van de hoeveelheid koffie die er in uw organisatie wordt gedronken. U betaalt een KRS-fee per kopje of per kilo koffiebonen. De fee wordt ingezet om de ophaal- en verwerkservice (inclusief inzamelbakken), het online platform en de service mee te financieren en wordt deels weer aan u uitgekeerd in de vorm van winkeltegoed.

Neem contact met ons op om te horen welke Koffie Recycle Service fee voor uw organisatie van toepassing is en wat de hoogte is van het winkeltegoed dat u maandelijks van ons terug ontvangt.

Interesse?

Stuur een email naar krs@coffeebased.nl. Vermeld in dit bericht vast de hoeveelheid koffie die er in uw organisatie wordt gedronken en wie uw koffieleverancier is. Dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.